Technologia

Filozofia prof. Higa

Profesor Higa szacuje, że dzięki Technologii EM możliwa jest produkcja żywności dla 10 miliardów ludzi, eliminując zagrożenie głodu. Przeznaczeniem rolnictwa jest konsekwentna dostawa żywności. Idealna forma rolnictwa, jak stwierdził Prof. Higa pozwala nie tylko na produkcję najwyższej jakości żywności, ale także chroni środowisko, jego zasoby i zdrowie ludzkie, jednocześnie przynosząc sukces gospodarczy.

Technologia Efektywnych Mikroorganizmów

Technologia Efektywnych Mikroorganizmów® została opracowana przez Profesora Teruo Higa na Uniwersytecie Ryukyu w Japonii. Jest to unikalna formuła o działaniu probiotycznym i antyutleniającym, która znalazła zastosowanie w wielu dziedzinach naszego życia. Efektywne Mikroorganizmy® to naturalne rozwiązanie na cywilizacyjne problemy nurtujące współczesne rolnictwo i ochronę środowiska.

Badania i rozwój Technologii Efektywnych Mikroorganizmów

Proces badawczo - rozwojowy nad Technologią Efektywnych Mikroorganizmów przebiega od momentu jej wynalezienia, aż po dzień dzisiejszy. Przez kolejne lata zostały szczegółowo opracowane metody produkcji i stosowania Technologii EM w różnych dziedzinach naszego codziennego życia, począwszy od rolnictwa, poprzez medycynę, ochronę środowiska po redukcję negatywnych skutków promieniotwórczości.

Mikroorganizmy w EM

Bakterie kwasu mlekowego to ogólne określenie taksonomiczne dla grupy bakterii, które przetwarzają duże ilości węglowodanów na kwas mlekowy w procesie fermentacji mlekowej. Poprzez produkcje kwasu mlekowego hamują one rozwój mikroorganizmów chorobotwórczych. Bakterie kwasu mlekowego są szeroko znane w procesie produkcji fermentowanych serów, jogurtów, pieczywa.

Baza wiedzy

Gleba, rośliny, jedzenie, zdrowie - w jakich obszarach mogą nam pomóc Efektywne Mikroorganizmy?